paavonevalainen Tulevaisuus ei ole enää niin kuin ennen.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 2 min 18 s sitten

Eduskuntaan pyrkivä Katariina Souri: ”Pyyntö lähteä ehdolle osui otolliseen onnellisten sattumusten sarjaan”

8 min 37 s ago

Kuvataiteilija, kirjailija ja käsikirjoittaja Katariina Souri pyrkii eduskuntaan vihreiden listalta Uudellamaalla. Hän kertoo tehneensä päätöksen ehdokkuudestaan marraskuun alussa Pohjois-Norjassa.

Karu tulos ay-liikkeen kyselyissä: ”Työtä ei yksinkertaisesti ole tarjolla tai sitä ei saa, vaikka kuinka hakisi”

26 min 7 s ago

SAK:n ja Teollisuusliiton kyselyjen mukaan vain alle kolmannes työttömistä on pystynyt täyttämään aktiivimallin ehdot tämän vuoden aikana. Viidennes on saanut ehdot täytettyä jollain tarkastelujaksolla. 

Teollisuusliiton kysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi 2 704 Teollisuuden työttömyyskassan jäsentä. SAK:n kysely tehtiin marraskuussa ja siihen vastasi 3 148 SAK:laisten alojen työttömyyskassojen jäsentä.

Juha Sipilä hehkuttaa: ”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksaa velkaa pois”

1 tunti 2 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo blogissaan, että Suomi maksaa valtionvelkaa pois nyt ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

”Saimme kuluneella viikolla hyvän tiedon. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksaa velkaa pois. Velkaa lyhennetään liki miljardi euroa. Vaikka sattumaakin mahtuu mukaan, isossa kuvassa nopean velkaantumisen kääntyminen velan vähenemiseksi on harjoitetun talouspolitiikan ansiota”, pääministeri kirjoittaa. 

Sininen tulevaisuus luopuisi autoverosta: ”Autoilu on kansalaisoikeus ja suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”

1 tunti 30 min ago

Sininen tulevaisuus esittää autoverosta luopumista asteittain sunnuntaina julkistetussa ympäristöpoliittisessa ohjelmassaan. 

Paljon saastuttavien autojen tuontia ulkomailta pitää puolueen mukaan saada vähennettyä. Autoilua siniset pitää välttämättömänä Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa.

”Autoilu on kansalaisoikeus, joka parantaa elämänlaatua ja on suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”, sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho toteaa.

Terhon mukaan siniset tekee ympäristöpolitiikkaa, joka tunnistaa arjen realiteetit. 

Puolan ilmastokokouksessa päästiin lopulta sopuun – ”Suomella on EU:n toimien johtamisessa suuri rooli”

1 tunti 46 min ago

Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanon säännöistä on saatu sopu Katowicen ilmastokokouksessa Puolassa. Maat seuraavat päästöjään ja raportoivat niistä jatkossa yhteisin säännöin ja kertovat päästösitoumuksistaan kattavasti. Joustoja kehittyvillä mailla on lähinnä raportointiviiveen ja yksityiskohtaisuuden suhteen.

Taas voitto! – Kaisa Mäkäräinen hurjassa iskussa

15.12.2018 17:00

Kaisa Mäkäräinen otti jo kauden kolmannen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa. Hän oli lauantaina ykkönen Hochfilzenissä takaa-ajokisassa.

Mäkäräinen ampui kisassa kolme sakkoa. Viimeisellä lenkillä hän suoritti kuitenkin hurjan hiihdon ja päihitti toiseksi sijoittuneen slovakialaisen Paulina Fialkovan 1,5 sekunnilla.

Mäkäräinen on maailmancupin pisteissä toisena. Kärjessä olevalla italialaisella Dorothea Wiererillä on pisteitä 252. Mäkäräisellä 245.

Sunnuntaina ohjelmassa on viestikisa. Mäkäräinen ei siihen koitokseen kuitenkaan osallistu.

Leijonat venyi voittoon Moskovassa – Pietarissa sunnuntaina kova spektaakkeli

15.12.2018 16:51

Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi Timo Jutilan juhlaottelussa torstaina Tampereella Tshekille voittolaukauskisan jälkeen 3-4, vaikka oli johtanut 3-0. Lauantaina Moskovassa oli toinen ääni kellossa Leijonien noustua 0-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon.

Emil Larssonin maalin myötä Ruotsi siirtyi ensimmäiselle erätauolle 1-0 -johdossa. Toisessa erässä Emi Larsson maalasi Ruotsin jo kahden maalin karkumatkalle.

Politiikan konkarit Ylellä: ”Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”

15.12.2018 15:59

Pitkän linjan poliitikot, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) arvioivat Ylen Ykkösaamussa perinteisten puolueiden olevan vaikeuksissa, kun ääriliikkeiden suosio kasvaa. Jäätteenmäki jättää Euroopan parlamentin ja Salolainen eduskunnan tämän kauden jälkeen.

”Po­li­tii­nen elä­mä on men­nyt ir­ra­ti­o­naa­li­sek­si. Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”, Salolainen kommentoi.

Hallituskumppani tarttui Juha Sipilän perustulopuheisiin: ”Tuntuu siltä, että keskusta yrittää tässä istua kahdella pallilla”

15.12.2018 15:40

Kokoomuksen kansanedustajat ovat lauantaina pohtineet perustuloa, joka nousi puheenaiheeksi viikolla, kun STT kertoi sen jakavan keskustaa.

Keskustan puoluekokous ja puoluevaltuusto ovat linjanneet, että puolueen pohja sosiaaliturvan uudistamiseksi on perustulo, joka tarkoittaa kansalaisille maksettavaa vastikkeetonta perusturvaa. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kuitenkin sanoi viikolla, ettei perustuloa tule maksaa vastikkeettomasti töissä käyville ihmisille tai hyvätuloisille.

”Tärkein viesti asuntovelalliselle: Korot eivät nouse nopeasti”

15.12.2018 13:04

Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus arvioi, että Euroopan keskuspankilla EKP:lla oli viime torstaina erittäin tärkeä viesti asuntovelallisille.

EKP vahvisti, että arvopaperien osto-ohjelma päättyy aiempien ilmoitusten mukaisesti tämän vuoden lopussa. Samalla keskuspankki kertoi lisäksi, että ostettujen omaisuuserien erääntyessä takaisin maksettavan pääoman uudelleensijoittaminen kuitenkin jatkuu vielä pitkään.

Kovaa ryöpytystä autoilijoille vaadituista muutoksista: ”Järki käteen - Emme me pahuuttamme autolla liiku”

15.12.2018 12:09

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitää osaa tällä viikolla julkaistuista liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän ehdotuksista kohtuuttomina.

”Ei ole tätä vuosisataa, että ylläpidämme järjestelmiä, jotka suosivat miesten palkkaamista” – Kansanedustaja esittää vanhempainvakuutusta

15.12.2018 11:34

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa esittää vanhempainetuuksien irrottamista lakisääteisestä sairasvakuutuksesta omaksi vanhempainvakuutuksekseen.

”Tällä hetkellä vanhempainetuudet maksetaan sairausvakuutuksen kautta. Vanhemmuus ei kuitenkaan ole sairaus ja vanhempainetuudet myös määräytyvät eri tavalla kuin sairauspäivärahat. Vanhempainetuuksista tulee muodostaa itsenäinen vanhempainvakuutus, eli vanhempainetuudet on irrotettava lakisääteisestä sairausvakuutuksesta”, Sarkomaa kommentoi tiedotteessa.

Lähes 10 000 poliisia jälleen Pariisin kaduilla: ”Meidän on pakko varautua kaikkein pahimpaan”

15.12.2018 11:16

Ranskan poliisi on jälleen valmiudessa niin sanottujen keltaliivien protestien varalta. France24:n tietojen mukaan Pariisin kaduilla on tänään kaikkiaan 8 000 poliisia ja koko Ranskassa valmiudessa on kymmeniä tuhansia poliiseja. Lauantaiaamupäivä on sujunut rauhallisesti ilman suuria mielenilmauksia.

”Meidän on pakko varautua kaikkein pahimpaan”, poliisipäällikkö Michel Delpuech kommentoi.

T&T: Sähköauto voi olla iso saastuttaja

15.12.2018 10:26

Sähköautojen määrä on voimakkaassa kasvussa uusien mallien myötä. Sähköautoja markkinoidaan ekologisuudella, sillä, että sähkömoottorista ei tule paikallispäästöjä. Sähköautolla on kuitenkin heikkouksia, jotka jätetään mainitsematta, Tekniikka & Talous uutisoi. 

Ministeriö avaa nyt Trafi-jupakkaa: ”Pääjohtaja vakuutti kaiken olevan kunnossa”

15.12.2018 09:42

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) kertoo Viestintäviraston tuoneen lokakuussa esiin mahdolliset ongelmat liikenteen turvallisuusviraston eli Trafin kohutussa kuljettajatiedot-palvelussa. 

”Ministeriö pyysi Trafia selvittämään asiaa. Trafin pääjohtaja Mia Nykopp vakuutti kaiken olevan kunnossa. Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan”, LVM toteaa perjantai-iltana julkaisemassaan tiedotteessa..

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä ei ministeriön mukaan lokakuussa informoitu, koska kyse oli tavanomaisesta ministeriön ja viraston välisestä kommunikoinnista.

Natsivertauksellaan tyrmistyttänyt perussuomalainen: ”Puheeni haluttiin ymmärtää tahallaan väärin”

15.12.2018 09:18

Euroopan unionia natsi-Saksaan eduskunnassa verrannut perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio sanoo, että hänen puheensa haluttiin tahallaan ymmärtää väärin. 

HIFK:lle ja Nuorille Leijonille paha takaisku: "Ei nouse huomenna koneeseen"

15.12.2018 03:23

Helsingin IFK:n vuotava vene on saatu ainakin osittain paikattua. Perjantaina HIFK kaatoi Ilveksen jääkiekon SM-liigassa 5-1 ja otti toisen peräkkäisen voittonsa.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli omiensa otteisiin tyytyväinen.

Googlen ja Facebookin verovälttely kuriin? – Europarlamentti päätti jo asiasta, mutta jäsenmaat vastustavat

14.12.2018 19:42

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina digijättien verotusta koskevan direktiiviesityksen. Suomalaismeppi Liisa Jaakonsaari (sd) kertoo, että parlamentti haluaisi siis lopettaa suurten, globaalien digiyritysten verovälttelyn.

Helpotusta autokaupan jumiin – Trafi avaa palvelunsa osittain

14.12.2018 19:01

Trafi tiedotti perjantaina, että se avaa sähköiset asiointipalvelunsa osittain lauantaina.

Trafi eli liikenteen turvallisuusvirasto kertoo toteuttaneensa Viestintäviraston alustavassa arviossa esiin nostettuja toimenpiteitä. Virasto selvitti erityisesti sitä, ovatko Trafin muut asiointipalvelut kuin kuljettajatietopalvelut otettavissa käyttöön laillisesti ja turvallisesti. Arvion ja tehtyjen toimien perusteella Trafi avaa palvelunsa rajoitetusti 15. päivä joulukuuta.

Trafi ilmoittaa avaavansa sähköisistä asiointipalveluistaan seuraavat:

Saabilta uusi lupaus Suomen hävittäjäkisaan: ”Kukaan ei voita meitä hinnassa”

14.12.2018 17:50

Suomen hävittäjäkisassa mukana oleva ruotsalaisyhtiö Saab uskoo, että yhtiön uusin Gripen-kone olisi Suomelle edullisin vaihtoehto koko uuden hävittäjäpolven 30 vuoden elinkaari huomioiden. Yhtiön mukaan se esittää Ilmavoimille koneiden kokoamista Suomessa ja myös uuden Gripen-kehitysyksikön perustamista Suomeen nykyisten Saabin täällä olevien kehitystoimintojen lisäksi.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat