paavonevalainen Tulevaisuus ei ole enää niin kuin ennen.

Mistä maista uutiset tulevat?

  • Maailman öljyreservit maittain.
    Maailman öljyreservit maittain.

Ohessa CIA:n kartta maailman öljyreserveistä (https://www.visualcapitalist.com/map-countries-most-oil-reserves/).  Näkee, mistä uutiset tulevat.  <!--break-->On tietysti joitakin poikkeuksia kuten Nigeria, joka on -uhm- ollut uutisvarjossa pitkään.  Julkaisen kuvan, koska juuri tämä vuosi on juhlavuosi. Hyvin todennäköisesti kulutamme öljyä enemmän kuin koskaan ennen ja merkittävä psykologinen raja rikkoutuu! Kulutus ylittää ensimmäistä kertaa 100 miljoonaa öljytynnyriä per päivä. 

Kartassa lienee tärkeintä se, missä järjestyksessä nämä maat halutaan tyhjentää. Viimeisinä hyvin öljyttyinä säilyvät maat pääsevät niskan päälle. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Venezuela halutaan tyhjentää ensin ja Irania säästellään pahan päivän varalle, vaikka molemmissa on suunnilleen samanlainen rikkipitoisuus. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

On tietysti periaatteessa mahdollista, että maailmantalous romahtaa niin alkusyksystä, että uusi ennätys jää syntymättä, mutta eiköhän tässä onnuttane nykyisellä vauhdilla seuraavaan vuoteen...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Öljyä tullaan löytämään vielä lisää, kartalta puuttuu Arktisen alueen öljy esim.

Energiasta on ollut kysymys, ei hiilidioksidista niinkään. Hiilidioksidi pitää saada sidottua maaperään, muilta osin höpinä hiilidioksidista on ollut turhauttavaa.

No pieniä modulaarisia ydinvoimaloita nyt sitten vaan rakentamaa, öljyn polttaminen ei muuten vähene.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Siitä puuttuu myös itäisen Välimeren löydökset, jotka tekevät Israelista merkittävän öljyvaltion. By the way. Israelissa kaikki toimii bensiinillä, eikä siellä kukaan ole huolissaan ilmastosta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Juu, öljyä löydetään koko ajan lisää eri puolilta maapalloa. Järkevää porukkaa siellä Israelissa;).

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen Vastaus kommenttiin #4

Öljyä löytyy, mutta trendi on laskeva (tosin hauska ja yllättävä hyppäys vuoden 2008 tienoilla). Näistä asioista on hankala löytää luotettavaa tietoa, tosin. Kaikkien muistissa on 1980 -luvun hurjat jäljellä olevan kapasiteetn nostotalkoot Lähi-Idässä, sikäläiset hallitukset moninkertaistivat arviot muutamassa yössä (ei mennyt tuhatta ja yhtä yötä). Ja turhan pessimistisiäkin arvioita on liikkeellä.

https://www.strategyand.pwc.com/trend/2018-oil-gas

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

Juu, uudenlaista energiaa ja sähköajoneuvoja on öljyteollisuuden suunnitelmissa. Öljyteollisuus myös suuntaisi rahoitusta uusiin vähähiilisiin liiketoimiin.

"Entry into new types of energy operations may be one avenue."

https://www.strategyand.pwc.com/trend/2018-oil-gas

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Hyvä muistutus siitä mistä oikeasti on kysymys kun lähi-idässä ja muuallakin ns. soditaan. Nigeria on saanut olla rauhassa koska kulloinkin vallassa oleville heimopäälliköille riittää öljytuloista saatavat muruset jotka riittävät pienen piirin yltäkylläiseen elämään ilman sen suurempia ambitioita. Royal Dutch Shell, Exxon Mobil, Chevron, Agip ja Total saavat pumpata ja laivata raakaöljyä siellä rauhassa. Libyan kohtalo puistattaa vieläkin. Niin, löydettiinhän itäiseltä Välimereltä Syyriankin edustalta öljyä hiljattain.

Toimituksen poiminnat