paavonevalainen Tulevaisuus ei ole enää niin kuin ennen.

Vaalikampanjan toinen viikko

Ke 08.03: Nordean pääanalyytikkokin on innostunut doomistisille linjoille: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/n... Edes yhden prosentin talouskasvu per vuosi ei riittäisi korvaamaan hyvin todennäköistä korkotason palautumista “realistiselle” tasolle (tällä hetkellähän korkotaso on “epärealistinen”). Ottaen huomioon väestenkasvun, vuonna 2050 suomalaisen elintaso olisi vuoden 2000 luokkaa. Olisi hyvä ottaa tämä skenaario huomioon. Kristillisdemokraatit voisivat olla juuri oikea kanava kertomaan tällaisen epämukavan viestin kansalle. Heikot tulevaisuudennäkymät ovat varma kortti kaikissa vaaliväittelyissä. Jokaisen muun puolueen löyhät lupaukset ovat kumottavissa! <!--break-->

To 09.03: Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Turun toimintaryhmän tapaaminen. Kokouksen kestäessä oivallan, että tästähän saa poliittista habitusta! Olen meinaan mukana edes jossain. Ja kyseessä on sentään Suomen tulevaisuus!

Kristillidemokraattien järjestöpäällikkö Mikko Rekimies ryhtyy fb -kaveriksi. Mitähän kaikkea on tullut möläytellyksi täällä fbookissa? Periaatteessa olen ihan puhtoinen, mitä nyt Putinin trolliarmeijan jäsenyys on. Mutta tällaisina aikoina on otettava kantaa.

Pe 10.03: Syksy Räsänen kirjoitti jo toisen kerran Voima -lehteen kolumnin, josta olen sanasta sanaan samaa mieltä. Tällä kertaa kyseessä oli outo käsitys valtalehdistön sananvapaudesta. Omistaja valitsee päätoimittajan ja kertoo hänelle toivotun toimituksellisen linjan, päätoimittaja taas ei kerro suoraan toimittajille, mitä omistaja haluaa, mutta palkkaa ja erottaa toimittajia ja kultivoi lehden linjaa. Niin pitkään, kun toimittajia ei käskytetä suoraan, kyseessä ei Räsäsen kritisoiman lähteen mukaan ole toimittajan sananvapauden loukkaus.

Käytännössä tuo taantuva sanomalehtiala on kyllä epäilyttävästi paineen alla. Joitakin läntisiä lehtiä on ostettu nimenomaan poliittisen vaikuttamisen takia. Kustannussäästöjen takia tehty lehtien välinen yhteistyö ja turvautuminen fabricated news feedeihin lisää julkisen sanan monokromaattisuutta.

La 11.03: Tapaan ykkösketjun mentoreita. Ex -kansanedustaja -uhm- herra Syväkurkku kertoi omasta kampanjastaan ja kustannuksista. Suositteli osallistumista Turku TV:n ohjelmaan “koska se lähetetään satoja kertoja uudestaan”. Lisäksi hän kehotti välttämään Turun Sanomia: “kallis ja yhä harvempi tilaa ja lukee sitä”, ja suosimaan ilmaisjakelulehtiä: “vaikka et saisikaan mitään, et kuitenkaan maksa liikaa”.

Ex -kansanedustajehdokas -uhm- herra Nukkemestari kertoi, että paneeleihin ei juuri kannata mennä: “niissä on vain parikymmentä henkeä”. Yhdessä totesimme, että kannattaa yrittää tukea ylivoimaisesti vahvempaa ehdokasta, koska hänen äänisaaliistaan lohkeaa itselle murto-osanen. Samoin, kannattaa vaieta kaikista ehdokkaista, jotka voi jättää taakse. Tavoiteltava äänisaalis on hahmottunut 300-600 ääneen ja kustannukset 500-1000 euroon.

Su 12.03: Numero vahvistui, se on 672 . Pitäisiköhän hankkia tuollainen numero -T -paita, ja lippis. Ehkä vielä lapasetkin. Minulla on jo yksi varma äänestäjä, jolle annoin stressipallon (3.50 €). Lisäksi minulla on kaksi vaaliavustajaa, ilmoittautuivat vapaaehtoisesti. Varmaankin maanantaina tai tiistaina pidämme vaalitaistelupalaverin. Tulee sitten outo tunne vaalikopissa, kun ensimmäistä kertaa pystyn seuraamaan oman ehdokkaani ajattelua ja toimintaa näinkin tarkasti. Olen usein epäonnistunut lukujen "7" ja "2" kirjoittamisessa, moni ääneni on saatettu heittää jonkkaan! Numeroista 3,5,6,8,9 saa turvallisia ehdokasnumeroita, niitä ei kirjoiteta väärin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat